Freeze Dry - Freeze Dry
Freeze Dry er en metode til at tørre fødevarer og letfordærvelige materialer ved hjælp af sublimation. I denne metode fryses fødevarerne direkte, og den frosne vanddamp fjernes fra fødevarerne. På denne måde gennemføres tørreprocessen. Trinene i tørreprocessen med Freeze Dry er som følger:
- En enhed med en kapacitet på 350 kg køler fødevarerne ned til -40 °C og sikrer, at de fryser helt. Den meget lave temperatur medfører dannelse af små iskrystaller under fryseprocessen.
- De frosne fødevarer placeres under vakuum, hvilket reducerer trykket.
- Takket være det lave tryk fordamper vandet i isform direkte og fjernes fra fødevarerne.
- Den resterende fugt i fødevarerne fjernes ved anvendelse af blid varme, og dermed afsluttes tørreprocessen.
- Efter tørring pakkes fødevarerne i fugtige tætte emballager. På denne måde forhindres genopbygning af den tabte fugt i fødevarerne.